تبلیغات

چه نکاتی را بهتر است در هنگام مصاحبه رعایت کنیم ؟-بخش یازدهم

چه نکاتی را بهتر است در هنگام مصاحبه رعایت کنیم ؟-بخش یازدهم

شهر نیویورک

 

تاکید کلی بر آرامش و اعتماد به نفس در زمان مصاحبه است. چون مگر در موارد بسیار خاص، به همه متقاضیان مهاجرت خانوادگی و برندگان لاتاری ویزا می دن .به قول معروف شاید دیر و زود داشته باشه اما سوخت و سوز نداره ! تجربه من اینه که بهتره موارد زیر رو در هنگام مصاحبه رعایت کنیم:

1- زمان حضور در سالن انتظار خونسرد باشید و حتی المکان کمتر با اطرافیان خود صحبت کنید. این مورد هم کمک می کنه که فکرتون رو برای ادامه کار متمرکز کنید و هم اگر احیاناً توسط دوربینهای سالن مشاهده بشین ، متانت و آرامش شما وجهه بهتری ازتون به نمایش می گذاره.

2- مرتب و تمیز و شیک لباس بپوشید ، اما نه به این معنا که اگر آقایون با کت و شلوار و کراوات یا فراک و پاپیون! و خانمها با کت و دامن شانل یا لباس شب و کپ پوست ! مقابل آفیسر حاضر بشن ، لزوما بدون کلیرنس موفق به اخذ ویزا خواهند شد . آفیسر مصاحبه کننده هم در نهایت سادگی و تمیزی لباس پوشیده و از شما هم انتظاری بیش از این نیست. البته اگر عادت به پوشیدن البسه فوق دارید که مشکلی نیست ، اما اگر معذب هستید، بدونید که پوشیدن یک بلوز و شلوار ساده ولی رسمی هم کاملا کفایت می کنه. در ضمن خانمهایی که حجاب دارند هم می تونن بدون نگرانی با کت و دامن ، یا کت و شلوار و روسری حاضر بشن. رفتار آفیسر رو با دو مورد از خانمهای محجبه دیدم که هیچ فرقی با بقیه نداشت.

3- زمانی که برای مصاحبه به مقابل گیت اعلام شده تشریف می برید ، آرامش کامل داشته باشید. آفیسر هم یکی مثل شماست ، بدون شاخ و دم و بدون هیچ برتری خاص! اما این آرامش و خونسردی به اونجا نباید ختم بشه که بی احترامی یا اعتراض و کل کل و ... رو به همراه بیاره . در تمام مدت مصاحبه آرام و صاف بایستید ( لازم نیست خم بشین و به زحمت از لای شکاف باریکی که زیر شیشه است صحبت کنید ! مطمئن باشید سیستم صوتی میکروفن و بلندگویی که برای این منظور تعبیه شده ، صدای شما و آفیسر را به خوبی به گوش طرفین می رسونه ). در ضمن هیچ نیازی به بلند صحبت کردن هم نیست.

آفیسر ممکنه خیلی شاد یا خیلی عبوس باشه. این موضوع هیچ تاثیری نباید روی شما بگذاره. اگر مدارکتون کامل باشه و هیچ موردی رو به اشتباه یا خدای ناکرده دروغ نگفته باشید ، مصاحبه بسیار راحتی خواهید داشت. آفیسر شما حتی اگر عبوس هم باشه بازهم مطمئن باشید که فرصت کافی رو به شما می ده تا حرفتون رو بزنید یا اگر اشتباهی در فرمها داشتید تصحیح کنید. برای مثال ، آفیسر کیس من خانمی جوان و جدی بود. سوالاتش رو خیلی شمرده مطرح می کرد و وقتی من در چند مورد جزئی نیاز به تصحیح فرم 230 داشتم، اول خودش یک مورد رو تصحیح کرد و بعد هم برگه رو به من داد که خودم هر جا رو می خوام اصلاح کنم.

شهر نیویورک

در تمام مدت مصاحبه با آرامش و لبخند صحبت کنید. آفیسر گرچه در عمده وقت مصاحبه به مانیتور کامپیوتر مقابلش و پرونده شما نگاه می کنه اما در مواردی هم نگاهش مستقیما به صورت و واکنشهای شماست . بنابراین واکنش شما خیلی در تصمیم گیری او موثره. برای مثال ، آفیسر از من هر سوالی که پرسید خیلی ریلکس و با لبخند پاسخ دادم ، چون در واقع استرسی نداشتم. بعد از اینکه مصاحبه تموم شد به صورتم نگاه کرد و گفت پرونده شما مشکلی نداره اما باید مراحل اداری براش طی بشه. من هم باز با لبخند و خیلی دوستانه ازش تشکر کردم و گفتم موردی نداره منتظر می مونم. اونقدر راحت برخورد کردم که فکر کرد متوجه نشدم چی گفته ! باز با تاکید بیشتر گفت پرونده شما هیچ مشکلی نداره و کامله فقط به دلایل اداری مدتی باید صبر کنید . من هم دوباره ازش تشکر کردم! آفیسر هم متقابلاً لبخند زد و برام آرزوی موفقیت کرد. حداقل مدت انتظار که آفیسر مشخص کرد دو ماه بود ، اما خوشبختانه در کمتر از سه هفته کلیر شدم.

یکی دیگر از هموطن هایی که مثل من گروه F1 بود ، بعد از مصاحبه وقتی برگه آبی رو گرفته بود شروع کرد به چونه زدن که من کار و گرفتاری دارم و ... نمیشه الان به من ویزا بدین؟! نمیشه زمان کلیرنسم کم باشه؟! مدتی آفیسر مشغول بحث با این فرد بود که دست آخر صدای آفیسر بلند شد و ازش خواست سالن رو ترک کنه !

4- حتما روی پاسخهایی که میدهید بسیار دقت کنید. مسلماً خیلی از اطلاعات رو در قالب فرم 230 قبلا در اختیارشون گذاشتید آفیسر هم بیشتر سوالاتی می پرسه که به نوعی به اون اطلاعات ربط داره . مثلا در مورد کسی که براتون اقدام کرده (petitioner) ، کار و محلی که الان هست حتما سوال می کنه. در روزهایی که من بودم تقریبا بدون استثنا از همه پرسیده بود که petitioner شما الان کجاست ؟ بعضی گفته بودند ایران و بعضی هم آمریکا. به کسانی که petitioner اونها ایران بوده آفیسر تذکر داده که حتما این شخص باید آمریکا باشه تا بتونیم به پرونده تون رسیدگی کنیم ! در مورد کسانی هم که petitioner اونها آمریکا بوده مدرکی خواسته مبنی بر اینکه ثابت کنه الان اون شخص آمریکاست ( مثل عکسی با یک روزنامه محلی و تاریخ روز و .. ) . خوشبختانه علی رغم اینکه petitioner من مدتی بود ایران آمده بودند ولی از من هیچ ایرادی نگرفت و وقتی گفتم ایران هستند دیگه سوالی نکرد ! کلاً خیلی خانم آفیسر به من لطف داشت

سوالات دیگری هم که آفیسر می پرسه در مورد شغلهایی که داشتید و جزئیات اونهاست ( خصوصی / دولتی ، نوع کار شرکت / سازمانی که در اونجا هستید و .. ) . همینطور در مورد رشته تحصیلی شما و مقاطعی که گذروندید می پرسه . اگر کار تحقیقاتی داشتید و مربوط به شغلتون هست می پرسه و بعد هم بی برو برگرد فرم 9 سوالی رو بهتون میده ! . در مورد اسپانسرتون هم یکی دو سوال می کنه که در مجموع فکر می کنید داره از محتوای فرم 230 ازتون امتحان شفاهی می گیره. پس اصلا نگران نباشید

 

ادامه دارد....

منبع : مهاجرسرا

 

وی تریپ

پاسخ دهید

هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است، اولین نفر باشید...