نکاتی در مورد پروسه کلیرنس -بخش دهم
نکاتی در مورد پروسه کلیرنس دوستان عزیز لازم دیدم در مورد روند Administrative Processing که به اسامی Clearance یا FBI Check یا Background check هم نامیده میشه، نکاتی رو از تجربیات خودم عرض کنم . هدف اینه که اگر به هر نوعی مشمول این پروسه شدید، روال کار رو بدونید که به چه ترتیب انجام می گیره.
برگه آبی و فرم 9 سوالی چیست ؟
وقتی شما به دلایلی مشمول کلیرنس شوید ( که این دلایل می تونه نقص مدرک باشه یا داشتن یکی از مشخصه هایی که در ادامه به اونها اشاره خواهم کرد) آفیسر به شما یک برگه آبی میده که اسمش هست refusal sheet یا فرم OF-194 . این برگه به صورت فرمی است که چنانچه نقص مدرک داشته باشید در بخشهای مربوطه علامت گذاری خواهد شد تا در نوبت بعد ارائه دهید.
اگر نقص مدرکی هم وجود نداشته باشد ، به عنوان نشانه کلیرنس به شما داده می شود و حتما باید در زمان مراجعه برای گرفتن ویزا ( بعد از کلیر شدن ) همراه داشته باشید.
چنانچه به دلیل داشتن شغل حساس یا رشته تحصیلی خاص ، آفیسر تشخیص دهد که به اطلاعات دقیقتر و جزئی تری از شما نیاز است، برگه ای موسوم به 9 سوالی به شما می دهد ( همراه برگه آبی ) و از شما در خواست می کند که پاسخ 9 سوال را همراه رزومه (CV) خود به آدرس سفارت ایمیل کنید. ( در مورد آنکارا ایمیل باید به آدرس [email protected] فرستاده شود و موضوع آن ivadminprocessing باشد، کاملا سر هم و بدون فاصله بین حروف )
که اونها رو در ادامه بازنویسی می کنم :
زمان شروع پروسه کلیرنس از زمانی است که ایمیل شما به دست سفارت برسد. معمولا بعد از فرستادن ، پاسخی از سفارت دریافت می کنید که رسید ایمیل شما را تایید می کند. ولی اگر این رسید به هر دلیلی برای شما ارسال نشد حتما به سفارت ایمیل بزنید و رسید اطلاعات خود را استعلام کنید.در مورد سفارت آمریکا در انکارا ، برای این منظور می توانید از لینک زیر یا آدرس [email protected] استفاده کنید :
http://turkey.usembassy.gov/iv-form2.html
عوامل موثر در گرفتن برگه آبی و حضور در پروسه کلیرنس
شواهد نشون می ده که داشتن برخی مشاغل ، مدارک تحصیلی بالا ، رشته های تحصیلی خاص ، رفتن به سربازی ( حتی در سالهای دور ) و و نوع محل خدمت (ارتش، س.پ.اه و ..) ، حضور در مشاغل دولتی و در نهایت مذکر بودن متقاضی می تونه ، علاوه بر نقص مدرک ، به شکلی در گرفتن برگه آبی و مدت انتظار کلیر شدن تاثیر بگذاره.معمولا قانون مشخصی برای این مورد نیست یا سد غیرقابل عبوری وجود نداره که بتونیم افراد رو ازش رد کنیم و بگیم اگر کسی این شرایط رو داشت حتما مشمول کلیرنس میشه و اگر نداشت ، نمیشه.
یکی دیگر از عواملی که بسیار تاثیر گذاره ، شخص آفیسر و نظر این فرد در مورد پرونده و شخص شماست. بعضی افراد موقع مصاحبه برگه آبی رو در پرونده خودشون دیدن ( از جمله خودم ) و این نشون میده که احتمالا بخش عمده تکلیف اونهااز قبل معلومه. ولی به نظر من، آفیسر در تعیین مدت زمان انتظار نقش مهمی داره که می تونه از صفر روز ( بدون کلیرنس) تا n روز ادامه داشته باشه. روزهایی که من در انکارا حضور داشتم به بعضی ها گفته شده بود بین 4 تا 6 هفته منتظر بمونن ، به بعضی که تعدادشون هم کم نبود ( از جمله من ) گفتند از دو ماه دیگه سایت رو چک کن و ... که البته در ادامه توضیح می دم که ممکنه خیلی زودتر یا خیلی دیرتر از این زمان تخمینی، کلیر شوید.
اگر به سایت سفارت آمریکا در آنکارا مراجعه کنید در بخش Administrative Process نوشته شده که:
Administrative processes are completed within six months or more. They cannot be expedited and our office does not have any control over them. Applicants should plan their schedules accordingly.
بنا بر عبارات فوق، این فرآیند ممکنه بر اساس پیشینه و اطلاعات شخصی افراد برای هر شخصی انجام بشه. از طرفی زمان 6 ماه یا بیشتر رو برای انتظار ذکر کرده که معمولا خیلی کمتر از این مدت افراد کلیر میشن ( مگر مواردی خاص که گاهی بیش از یک سال هم طول کشیده - از جمله برخی از دوستان خودمون در گروه برندگان لاتاری).
http://turkey.usembassy.gov/immigrant_ad...ssing.html
از طرف دیگه در جای دیگری از همین سایت عنوان شده:
یعنی در حالی که عمده پروسه کلیرنس قبل از مصاحبه انجام می گیرد، در برخی موارد ممکن است پس از مصاحبه نیز به بررسی بیشتری نیاز باشد.
http://www.usemb-ankara.org.tr/consular/...ssing.html
سایت ویکیپدیا هم در مورد روند Administrative Clearance و مصاحبه اطلاعات خوبی ارائه داده :
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Visas_Mantis.png
و چارتی هم در صفحه فوق از روند کار گذاشته شده :
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Visas_Mantis.png
ادامه دارد.....
پاسخ دهید