میلان،شهر مد و طراحی و موسیقی
میلان دومین شهر بزرگ ایتالیاست؛ ترکیبی است از ایتالیای امروز و دیروز؛ شهر تجّار و قلب اقتصادی ِ ایتالیاست و با اینکه در معماریش از سقفهای نارنجی خانههای ایتالیایی خبری نیست، ولی زیر پوست این شهر ظرافت و زیبایی و جنب و جوشی نهفته که خیلی زود خودش را نشان خواهد داد. میلان شهریست که منتهای احساسات آدم را بر میانگیزد، پر جنب و جوش است و شبهایش بسیار زنده و بیخواب است. میلان بهشت خرید، مد، ورزش، هنر و طراحان است.
کلیسای جامع میلان، دوئـُمو، از معروفترینهای میلان است. این کلیسا بینهایت عظیم و زیباست، سبکش گوتیک است و سنگ دیوارهایش مرمر؛ مرکز شهر است و از بامش تمام شهر را میتوان دید. اتاقهای اعتراف متعددی دارد که همیشه شلوغند. هزاران مجسمه برای این کلیسا ساخته شده، از مهمترینشان مجسمهی مریم مقدس است در بالاترین نقطهی آن. دوئـُمو چهارمین کلیسای بزرگ دنیاست و دیدار از نما، درون و بامش از سری ِ باید دیدهای شهر است.
از جاذبههای منحصر به فرد میلان، نقاشی بسیار آشنای شام آخر اثر لئوناردو داوینچی است؛ همان نقاشی که مسیح و حواریونش را نشان میدهد؛ همان نقاشی که موضوع اصلی ِ فیلم و کتاب رمز داوینچی بود. شام آخر بر دیواری در کلیسای سنتا ماریا دل گرتسیه نقاشی شده است. کلیسا بزرگ نیست ولی بهدلیل نقاشی ِ معروف آن بسیار پرطرفدار است. بلیط آن را باید از ماهها قبل تهیه کنید و فقط ١٥ دقیقه فرصت دارید که نقاشی را از نزدیک ببینید.
میلان ایتالیای قدیم و جدید را توأم دارد، ساختمانهای تجاریاش بلند و مدرنند. در عین حال یکی از قدیمیترین و معروفترین سالنهای اپرای دنیا را دارد. سالن تئاتر لااسکالا، برای طرفداران اپرا بسیار مهم و رویاییست. از دیگر دیدنیهای تاریخی میلان قصر اسفورتسسکو و موزههایش است. یکی از مجسمههای ناتمام میکلآنژ، یک نقاشی سقفی از داوینچی و تعدادی از سازهای موتزارت از جمله آثاری هستن که میشود در هفت موزهی این قصر دید.
اگر طرفدار یکی از دو تیم آث میلان یا اینترمیلان باشید، برای رفتن به میلان هیجان زده خواهید بود. ورزشگاه سن سیرو (جوزپه مئاتسا) و موزههای دو تیم برای شما جذاب خواهد بود و حتی میتوانید بازیای در این ورزشگاه مطرح ببینید. خرید بلیط بازیهای مهم جام ملتهای اروپا یا داربی میلان بدون برنامهریزی قبلی بسیار مشکل است. ولی برای دیدن بقیهی بازیهای سری آ، حتی یک ساعت قبل از بازی هم برای خرید بلیط کافیست. (البته این بلیطهای دقیقهی آخر معمولاً جایی بین تماشاچیهای تیم حریف میلان است. چرا که طرفدارهای تیمهای میلانی، جای خالی برای کسی نمیگذارند!) در هر حال دیدار بازی در سن سیرو بسیار لذت بخش است، صرف نظر از اینکه بین تماشاچیهای تیم حریف و یا طبقهی دوم و سوم استادیوم نشسته باشید.
میلان بدون شک پایتخت مد ایتالیاست. مقر اصلی کمپانیهای غولپیکری مثل جورجیو آرمانی، ورساچه و پرادا است و بهشت ِ مانکنها و پاپاراتسیها و دانشجویان طراحی است. بخصوص هنگام هفتهی مد میلان شهر شلوغتر از معمول میشود، خیابانها، بیلبوردها و دیوارها پُر میشوند از تبلیغات طراحان معروف. منطقهی چهارسوقِ مد، (چهار خیابان خرید بینظیر که از خیابان مونته ناپولیون شروع میشود) مرکز فروشگاههای طراحان مطرح ایتالیایی، همیشه مملو از توریستها و علاقمندان مد دنیاست. این فستیوال دو بار در سال برگزار می شود؛ فوریه و سپتامبر.
ویترینگردی و خرید، از تقریحات مورد علاقهی توریستها در میلان است. میتوانید ساعتها در یک فروشگاه معمولی برای دیدن طرحها و جنسهای مختلفش بمانید. تنوع شما را گیج خواهد کرد! از برندهای جهانی گرفته تا تولیدیهای کوچک ولی شیک. معمولاً همه چیز با کیفیت و نسبتا گران است. ولی به هر حال در حراجهای فصلی که فروشگاهها تا ٧٠٪ حراج هستند، بازه انتخاب شما خیلی وسیع است و تقریباً محال است چیزی بخواهید و پیدا نکنید.
ایتالیا کشور غذاها است و ایتالیاییها روی غذا بسیار حساساند. فست فودهای بینالمللی به سختی میتوانند در ایتالیا شعبه داشته باشند. ولی در عین حال در اکثر بارها و کافهها میشود انواع پیتزا را سفارش داد. پاستا در میلان هم خیلی طرفدار دارد. رسم بر این است که هر شهر ایتالیا یک نوع پاستا، یک نوع نوشیدنی، یک نوع پیتزا و یک نوع بستنی مخصوص به خود را داشته باشد. همچنین در میلان هر رستوران، آداب منحصر به فردی دارد و طراحی و نوع سرو غذا در رستورانها با هم بسیار متفاوت است. در گالری ویتوریو امانوئله میتوان علاوه بر مغازههای چشمنواز، رستورانهای خوبی پیدا کرد.
کافه در میلان یعنی همه چیز: محلی برای صرف صبحانه، ناهار، شام، خرید سیگار و تمبر و... تقریباً همهی کافهها بین ساعت شش و نیم بعدازظهر تا هشت و نیم بعدازظهر ساعت مخصوص ِ Happy Hour دارند.با استفادهی نامحدود از بوفه. این ساعتها، به خصوص آخر هفتهها، فرصت بسیار خوبی برای استشمام روح ایتالیایی شهر است. کافهها طی این ساعتها بسیار شلوغ و خیابانها پر رفت و آمد است. از بهترین مکانها برای بلعیدن سبک و سیاق زندگی ِ میلانی و گذراندن شب، ناویگیلیوست، کانال آبیِ طرح ِ لئوناردو داوینچی که از وسط شهر میگذرد. دو طرف این کانال کافهها صف کشیدهاند و آخر هفتهها محل گذر انواع ماشینهای فراری و بوگاتی است!
میلان شهر اعیانی است، ولی به آن نسبت گران نیست. هتلهای متوسط بین ١٠٠ تا ٢٠٠ یورو متغیرند و از آنجایی که متروها و اتوبوسها و ترامواها زیادند، مکان هتل هم چندان اهمیتی ندارد. تماشای آثار دیدنی شهر حدوداً بین ٥ تا ١٠ یورو هزینه دارد و دیدن بازی فوتبال حدود ٢٥ تا ٢٥٠ یورو، بسته به جای شما در استادیوم. برای دیدن نقاشی شام آخر، اگر از قبل بلیت رزرو نکرده باشید و خیلی شلوغ نباشد، باید حدود ٢٨ یورو بپردازید؛ در صورتی که خرید بلیت از وبسایت آن فقط ٨ یورو هزینه دارد.
میلان هر چهار فصل سال دیدنی است. بهار و پاییز هوای معتدلتر و بهتری دارد. اگر مهمان تابستان گرم و شرجی ِ میلان هستید، میتوانید سری به دریاچههای اطراف و کوهپایههای آلپ بزنید. در زمستانهای سرد و مهآلود ِمیلان هم شور و حال قبل از سال نو، تزئینات فوقالعادهی کریسمس و کارناوال معروف میلان (جشن میلانی) در ماه فوریه، سرما را از یاد شما خواهد برد. میلان در هر فصلی چیزی برای عرضه دارد. میلان، شهر انتخابهاست.
توصیه میکنیم اینها را هم به خاطر بسپارید:
- میلان نسبتاً شهر امنی است، اما باید در مکانهای شلوغ و ایستگاه مرکزی قطار ،مواظب جیببرها باشید. خیلی از دزدها به بهانه فروش چیزی با شما صحبت میکنند و در همان حال ممکن است همدستش کیف شما را بزند. در میلان با هیچ دستفروشی صحبت نکنید، هیچ چیز مجانی از دستفروشها نگیرید و کیف پولتان را جای امنی بگذارید که راحت قابل دسترس نباشد.
- اگر به موسیقی جاز علاقه داشته باشید، جشنوارهی جاز میلان در ماه نوامبر برای شما بسیار دوستداشتنی خواهد بود.
- از آنجایی که بسیاری از بهترین ماشینهای دنیا ایتالیایی هستند، مسابقات اتومبیلرانی فرمول یک در میلان یک اتفاق مهم است.
دیدنیهای میلان:
- دوئمو، کلیسای جامع و بام آن
- موزهی دوئمو
- نقاشی شام آخر و کلیسای سنتا ماریا دل گرتسیه
- تئاتر لااسکالا
- کاخ اسفورتسسکو
- ورزشگاه سن سیرو
- گالری ویتوریو امانوئل
- چهارسوق مد و خیابان مونته ناپلیون
- خیابان ناویگیلیو
- پیناکوتکا (نگارخانه)ی امبروسیانا
- نگارخانهی بررا
- موزهی علم و تکنولوژی لئوناردو داوینچی
منبع : ZORAQ
پاسخ دهید