مراحل اخذ ویزای اقامتی خانوادگی
مراحل اخذ ویزا:
گام اول : تکمیل فرم تقاضانامه (petition)
در اولین گام برای اخذ ویزای خانوادگی، اسپانسر شما باید فرم I-130 یا در اصطلاح Petition for Alien Relative را در محل دپارتمان Homeland Security اداره مهاجرت آمریکا برای شما تکمیل کند.
در مواردی خاص که اسپانسر شما با داشتن اجازه اقامت ، به مدت شش ماه مداوم در کشور دیگری اقامت داشته باشد می تواند از طریق کنسولگری یا سفارت آمریکا در آن کشور برای شما اپلای کند ( اسپانسر در این حالت حتما باید سیتیزن آمریکا باشد).
سن اسپانسر
افراد تبعه ( سیتیزن ) آمریکا در صورتی می توانند برای والدین و خواهر/برادر خود تقاضای گرین کارت کنند که 21 سال تمام داشته باشند.
آیا اقامت آمریکا برای اسپانسر ضروری است؟
بله. اسپانسر باید مقیم آمریکا باشد، یعنی در آمریکا زندگی کند (domicile) . چنین شرطی برای تکمیل فرمهای Affidavit of Support از سوی اسپانسر ضروری است. در برخی شرایط خاص اگر اسپانسر خارج از آمریکا زندگی کند نیز می تواند فرمهای مربوطه را تکمیل کند.
ارتقای یک کیس چگونه انجام می شود؟
اگر زمانی که برای عضوی از خانواده خود تقاضای گرین کارت داده اید ، سیتیزن نشده بودید و الان رسماً سیتیزن آمریکا محسوب می شوید، کیس فردی که برای او اپلای کرده بودید، ارتقا پیدا می کند. مثلاً اگر در حالت داشتن گرین کارت، برای همسر و / یا فرزندان زیر 21 سال خود اقدام کرده اید و اکنون سیتیزن شدید، باید کیس مربوطه را از( family second preference( F2 به( immediate relative (IR تغییر دهید. برای این منظور ، سند اثبات سیتیزن شدن خود را به مرکز ملی ویزا (NVC) ارسال نمایید که شامل موارد زیر است:
- کپی صفحات مشخصات فردی پاسپورت شما
- یا کپی مدرک سیتیزن شدن شما
نکته : اگر وضعیت کیس عضو خانواده خود ( مثلا همسر ) را از F2 به IR تغییر داده اید و فرم جداگانه ای را برای فرزندان زیر 21 سال خود تاکنون تکمیل نکرده اید، در این مرحله باید نسبت به تکمیل این فرم اقدام نمایید.
فرزندانی که پس از سیتیزن شدن شما در خارج از آمریکا متولد شده اند ، واجد شرایط سیتیزن شدن هستند. برای این دسته فرزندان می توانید مستقیما تقاضای پاسپورت آمریکایی کنید. این موضوع به تشخیص کنسول هم بستگی دارد ، در صورتی که افسر پرونده تشخیص دهد که فرزند شما واجد این شرایط نیست، باید برای او تقاضای گرین کارت شود( اطلاعات بیشتر )
گام دوم :هزینه ها، ضمانت نامه های مالی و درخواست ویزا
1- پس از آنکه اداره مهاجرت، درخواست (petition) را تایید کرد، آن را به مرکز ملی صدور ویزا (NVC) ارسال می کند.
2- NVC به محض دریافت، یک کیس نامبر برای آن پرونده اختصاص می دهد.
3- زمانی که تاریخ اپلای متقاضی (priority date) به آخرین تاریخهای مورد بررسی نزدیک شد، NVC فرم Choice of Address and Agent ( انتخاب نماینده قانونی و تعیین آدرس مکاتبات) یا همان فرم DS-3032 را برای متقاضی یا نماینده/وکیل منتخب او ارسال می کند.
4- پس از این مرحله، NVC پردازش مقدماتی کیس را از طریق تماس با متقاضی و اسپانسر او پی می گیرد و در عین حال مبالغ لازم برای عملیات بررسی کیس (processing fees) را درخواست می کند .
5- پس از پرداخت مبالغ لازم از سوی متقاضی ، NVC مجدداً با او یا اسپانسرش تماس گرفته و مدارک لازم برای ویزای اقامتی را درخواست می کند ( شامل مدارک مالی یا Affidavit of Support، مدارک شخصی متقاضی و ..).
هزینه ها
کل هزینه هایی که در روند اخذ ویزا پرداخت خواهید کرد موارد زیر را شامل می شوند :
- هزینه تکمیل فرم I-130 توسط اسپانسر برای ثبت نام متقاضی
- هزینه پردازش فرم درخواست ویزای اقامتی (DS-230)
- هزینه بررسی فرمهای ضمانت مالی اسپانسر
- هزینه آزمایشات پزشکی و واکسیناسیون لازم ( که در مکانهای مختلف ممکن است متفاوت باشد)
- هزینه انگشت نگاری ( در صورت لزوم)
- هزینه های جانبی ( شامل ترجمه، فتوکپی، درخواست گواهی پلیس – در صورت لزوم- ، هزینه های سفر و حضور در محل مصاحبه و .. ) . بدیهی است که این هزینه ها از کشوری به کشور دیگر، و از کیسی به کیس دیگر می تواند متفاوت باشد.
فهرست هزینه های مربوط به اداره مهاجرت در این لینک ذکر شده است.
نکته: تمام هزینه ها باید برای تک تک افراد متقاضی پرداخت شود ( صرف نظر از سن ) و غیر قابل برگشت می باشند.
پرداخت وجوه لازم به NVC
برای پرداخت هزینه های پروسه صدور ویزای اقامتی و بررسی مدارک ضمانت مالی (Affidavit of Support) به NVC ، باید مراحل مربوطه را مطابق این راهنما (NVC's Immigrant Visa Processing webpage) طی کنید.
نکته : تا زمانی که NVC مبلغی را درخواست نکرده، از ارسال هرگونه وجهی خودداری نمایید.
اسناد لازم
به طور کلی اسناد زیر در طی روند صدور ویزا مورد نیاز است:
1- پاسپورت متقاضی : که از تاریخ احتمالی ورود فرد به آمریکا باید حداقل 6 ماه اعتبار داشته باشد.
2-ضمانت های مالی و ..(Affidavit of Support): شامل فرمهای I-864، I-864 EZ، یا I-864W بر حسب لزوم) از سوی اسپانسر یا petitioner ( کسی که برای متقاضی اپلای می کنه ممکن است از نظر مالی نتونه اسپانسر بشه و یک فرد دیگه رو به عنوان اسپانسر انتخاب می کنه. پس در این صورت کسی که اسپانسر میشه باید این فرمها رو تکمیل کنه )
3- فرم درخواست ویزای اقامتی (Application for Immigrant Visa and Alien Registration) یا Form DS-230 ( بخشهای 1 و 2)
4- دو قطعه عکس ( در بخشهای بعدی این راهنما توضیح داده خواهد شد)
5- مدارک هویتی متقاضی (و petitioner در کیسهای IR-5 و F4).
- اسنادی که به زبان غیر انگلیسی هستند باید ترجمه شوند.
- افسر مصاحبه کننده ممکن است کپی نسخه های اصل مدارک را هم بخواهد. پس از تمام اسناد و مدارک هویتی خود (مثل شناسنامه و سند ازدواج) و همچنین ترجمه های آنها ، فتوکپی تمیز و خوانایی تهیه کنید و روز مصاحبه همراه داشته باشید.
- افسر بعد از رویت و برابری نسخه های کپی و اصل مدارک، نسخه اصل را به شما بازمی گرداند.
6- فرمهای تکمیل شده آزمایشات پزشکی : این فرمها توسط پزشکان معتمد سفارت و پس از انکه شما تحت آزمایشات و واکسیناسیون لازم قرار گرفتید صادر می شوند.
آمادگی برای مصاحبه
*در بخش بعد به مقوله آشنای با NVC و روال کاری آن خواهیم پرداخت.
منبع : وب سایت رسمی اداره مهاجرت آمریکا و مهاجرسرا
پاسخ دهید